Regały do branży spożywczej
Do przechowywania żywności warto wybrać regał metalowy, prosty w utrzymaniu czystości. Łatwo podlega modyfikacjom, dlatego można dopasować go do własnych potrzeb.
Konstrukcje regałów do składowania żywności posiadają odpowiednie atesty, są dopuszczone do branży spożywczej, dlatego ich stosowanie w hurtowniach, jak i sklepach spożywczych jest w pełni legalne.
Regały do przechowywania żywności
Regały do składowania produktów spożywczych mogą przybierać formę konstrukcji paletowych lub półkowych. Muszą umożliwiać składowanie żywności, bez realnego wpływu na ich smak oraz zapach. Państwowa Inspekcja Sanitarna musi zatwierdzić dopuszczenie ich do zastosowania w hurtowniach oraz sklepach spożywczych.
Co powinno wyróżniać regał spożywczy?
Jeżeli regał na żywność ma być wykorzystywany w chłodniach lub mroźniach, jego konstrukcja musi być odporna na niskie temperatury. Profesjonalne regały paletowe w branży spożywczej powinny także umożliwiać łatwą kontrolę zapasów.